CONTACT US - CLICK HERECONTACT US - CLOSE HERE 

Your Strong Partner

Do you have questions?
Contact us.

Your Strong Partner

Müller Martini Marketing AG
Untere Brühlstrasse 13
4800 Zofingen

 

Phone: +41 (0) 62 745 45 75
Fax: +41 (0) 62 751 55 50

Show map

Request download

Vrijeme podešavanja i upotreba ljepila markantno snižena 

Zahvaljujući njihovom novom stroju za meki uvez lijepljenjem Alegro firma Grossbuchbinderei Schiffmann GmbH & Co. KGu Rösrathu kod Kölna štedi tjedno jednu do dvije smjene, a godišnje 500 kilograma ljepila. 

23 godine obavljao je svakodnevno svoje pouzdane usluge stroj za meki uvez lijepljenjem Trend, kupljen 1994. u firmi Müller Martini, zajedno s 2009. godine kupljenim trorezačem Orbit, „pilom“ za razdvajanje, te slagačem knjiga u kup CB 18 kod firme Grossbuchbinderei Schiffmann. Kako bi povećali efikasnost i fleksibilnost cijele linije za meki uvez lijepljenjem kod istovremenog daljnjeg korištenja tri periferna uređaja, Schiffmann je stari stroj Müller Martini, koji je u svojih 23 godine produkcije izradio više od 100 milijuna knjiga, prošlo ljeto zamijenio jednim strojem Alegro sa sabiračicom s 27 stanica. Prema riječima generalnog direktora Gerharda Wittemanna, koji je od 1994. zaposlen u poduzeću, s potpunim ekonomskim uspjehom.  
 
• Tjedno se štedi jedna do dvije smjene, što je dovelo do povećanja produkcije od 10 do 20 posto, te do jasne redukcije prekovremenih sati, rada subotom i angažmana privremeno zaposlenih djelatnika. 
 
• Vremena podešavanja unutar iste grupe proizvoda su smanjene zahvaljujući servo-tehnici i „Book Data Center“ s 45 do 60 na 15 do 20 minuta.
 
• Operateri stroja trebaju za pripremu ljepila zahvaljujući VPN-mlaznici umjesto 45 samo 15 minuta prije početka smjene. Ušteda na vremenu godišnje: okruglo 100 sati.
 
• S obzirom da je upotreba ljepila zahvaljujući PUR-mlaznici i kontroli nanosa ljepila vidljivo reducirana, potrebno je godišnje pola tone manje ljepila.  
 
Taj vidljivi skok produktivnosti i fleksibilnosti je za firmu Grossbuchbinderei Schiffmannposebno važan iz razloga, što se njihov specijalitet, džepni kalendari, nerijetko izrađuju u nakladama od 100. Tu Alegro u potpunosti pokazuje svoje brzo vrijeme podešavanja. Pogotovo kad – što se kod firme Grossbuchbinderei Schiffmannredovito  događa – se veliki nalog prekida s malim brzim nalogom.  
 
Direktor Gerhard Wittemann cijeni kod velikih naloga stabilan tok cijelog postrojenja. «Tako postižem veliki stupanj iskoristivosti. Znatnoj neto-produkciji pridonosi prema riječima vlasnika firme također i MMRemote-sistem: „Umirujuće je znati da stručnjaci u tvornici Müller Martini putem online-povezivanja vrlo brzo prepoznaju nastale greške, te ih također mogu i ukloniti.“

Usmjerite kameru Vašeg pametnog telefona na sliku s generalnim direktorom Gerhardom Wittemannom (lijevo) i Thomasom Irsiglerom, područnim voditeljem prodaje u Müller Martini Deutschland, te saznajte u videu što Gerhard Wittemann kaže o svojem novom stroju za meki uvez lijepljenjem Alegro. Savjete za „download“  o tome možete naći na stranici 20.