Биндерът Vareo PRO– перфектното решение за офсетно или дигитално производство

Vareo PRO има уникална оперативна концепция с нов графичен потребителски интерфейс за перфектно взаимодействие между човек и машина.
 

Като компактен универсален инструмент, новоразработеният Vareo PRO от Müller Martini е идеалното решение за специалисти в областта на довършителните процеси и печатари, които използват конвенционални методи за печат или са активни в дигиталния печат.

Машината за лепилно скрепванес три щипки, която достига 1350 цикъла в час, се основава на добре познатото Vareo и има множество нови функции за оптимизиране на производството. Например, новият Vareo PRO разполага с уникална оперативна концепция, разработена в съответствие с най-новите ергономични аспекти, с нов графичен потребителски интерфейс за перфектно взаимодействие между човек и машина.


На 18-инчовия сензорен екран с ясно структурирана навигация в менюто, включително анимация за корекции, операторът вижда с един поглед всички важни производствени параметри и има бърз достъп до всички станции на машината. Интуитивният потребителски интерфейс позволява изключително кратко време за настройки и производство.

Напълно автоматично лепене на ръбовете
В сравнение с предшественика на модела Vareo, модулът за залепване на гърба с топло лепило на Vareo PRO също е ревизиран. Подобно на PUR устройството за лепене на гърба, системата за термолепило също се предлага с допълнителна количка, което прави двете системи лесни, надеждни и благодарение на отделният кабел за предварително загряване, взаимозаменяеми без загуба на време. Системата за залепване на гръба, която се базира на биндера Alegro 7000 от Müller Martini, е напълно преработена, за да осигури идеален контрол на потока и температурата на лепилото. Оборудван е с две ролки за нанасяне и отделно нагряван въртящ се валяк. Двете ролкови системи вече са независимо регулируеми по височина.

Лепенето на ръбове вече е напълно автоматично като стандарт. По този начин всички настройки са възпроизводими. С обем от 5 или 18 литра, премелтърите на Robatech, които са оптимални за съответното приложение, могат да бъдат конфигурирани отделно. Актуализациите на дизайна допълнително ще подобрят обработката в частност в областта на книжното производство.
 
Нова система от дюзи за PURи нов контрол на нанасянето на лепило
Производството на много кратки тиражи, достигащи дори до 1 екземпляр, с постоянно променящи се дебелини на блоковете, дори с по-високо качество на съвършенство като PUR, става все по-важно. Това е придружено от търсенето на по-ефективно използване на PUR лепило. За да гарантира нанасянето на лепило без загуба на материал с мониторинг за най-високо качество, особено в сектора на ултра-ккъси тиражи и книги в един екземпляр, Müller Martini разработи изцяло нова система от дюзи за PUR и нова система за контрол на нанасяне на лепило за Vareo PRO .
 
Допълнителната система за дюзиPURс обемна циркулационна система гарантира перфектно нанасяне на лепило и надеждно свързване с широка гама от материали, независимо от налягането, температурата и вискозитета. Главата на шлиц-дюзата с променлива дължина осигурява перфектно нанасяне на лепило за гърба без загуби при смяна на дебелината на продукта. Системата за дюзи PUR може да се почиства и поддържа изключително бързо и лесно. Това води до до 20 процента по-висока производителност. Разходите също са по-ниски, защото е необходимо по-малко лепило, ако PUR дюзата се използва ефективно.
 
Предлага се и допълнителна система за оптично наблюдение на нанасянето на лепило за PUR дюзата. Напълно новоразработената система за наблюдение, базирана на лазерна камера, осигурява по-голяма надеждност при нанасяне на лепилото. Както количественият (наличието или липса на лепило), така и качественият контрол (дебелина на слоя лепило, залепването на ръбове) се показват в 2D и 3D на сензорния екран.

Връзка къмConnexLineControl
В допълнение към Connex.Info, инструмента за наблюдение и отчитане на системата за работен поток на Connex, Vareo PRO може да бъде свързан и с Connex LineControl в бъдеще, ако е необходимо. Това позволява машината за лепилно скрепване да бъде интегрирана в система за планиране на по-високо ниво (MIS / MES) чрез дигитален фиш за поръчката (JDF). Всички данни за производствения контрол се вземат от файла JDF, подготвят се за свързаната предходна линия и след това се прехвърлят към производствената линия. В допълнение, Connex LineControl предлага опции за интегриране на баркод скенери за активиране на поръчки и откриване на грешки.

Дуо с InfiniTrim, трио с VBA/InfiniTrim
Vareo PRO разкрива пълния си потенциал - в съответствие с философията Finishing 4.0 на Muller Martini и особено за ултра къси тиражи - като дуо с тристранният нож InfiniTrim. Със своята уникална концепция за рязане, тристраният нож намалява изцяло  времето за обрязване на книги с малък тираж и дори в един екземпляр, с всички размери и дебелини на книгите напълно автоматично - както при ръчно зареждане като офлайн машина, така и ако е свързан инлайн. За средни тиражи е подходяща и комбинация с тристранният нож Granit. Неговата иновативна технология SmartPress позволява високо и рентабилно производство с широк спектър от приложения.

Дуото може дори да се превърне в трио: Заедно с Vareo PRO и InfiniTrim, подаващото устройство за форзац е  звездното попълнение към екипа за индустриално инлайн или близко до линията производство на книги с твърди корици с тираж дори от 1 копие.

Освен това всяка Vareoлиния може да бъде удължена, за да образува отделна клетка. Müller Martini успешно инсталира разширения с до четири Vareo  PROза един нож InfiniTrim. Разширенията в посока на производство на книжни блокове за твърди корици са също толкова лесни.