SzóKép Printing: Прави две от едно

С Pantera, SzóKép Printing не само произвежда по-икономично, но същевременно увеличава капацитета си за производство на книги и брошури с меки корици, както и качеството на крайните продукти.


За да оптимизира производството си на продукти с меки корициSzóKép Printing (http://szokepprinting.com/в унгарската столица Будапеща въведе в експоатация нова линия за лепилно скрепване Pantera от Muller Martini миналия месец.
 
Досега компанията, която е основана през 1996 г. от Olivér Szikszay и в която работят 48 души, е използвала две по-малки машини за лепилно скрепване - Amigo от Müller Martini за лепене с термолепило и втора от друг производител за подлепване с PUR. С тях са се изработвали приблизително 1,5 милиона продукта с меки корици всяка година в широк спектър от формати между A6 и A4, някои с дебелина на гърба само 1 mm. „Чрез използването само на една машина – Pantera”, - казва Olivér Szikszay, - „ние не само произвеждаме по-икономично, но и едновременно с това увеличаваме капацитета си на производство с меки корици и качеството на крайните продукти.“
 
Линията Pantera с колонаборната машина 3692 (16 станции), с ръчно подаващо устройство и с кула за сушене е избрана от печатницата с пълен набор от услуги с най-съвременното CTP оборудване, три печатни машини и оборудване за довършителни процеси на първо място, заради бързата подготовка и второ, защото работи идеално с тристранния нож Granit (https://mullermartini.com/de/produkte/softcover-produktion/schneiden-trennen/granit/).
 
Бързите срокове за подготовка са особено важни в семейния бизнес, където работят три поколения, тъй като продължителността на тиражите на работа непрекъснато намалява в резултат на цифровия печат. „От друга страна, дигиталният печат гарантира," казва Olivér Szikszay, "че продуктовата гама за нашите клиенти, главно за Унгария, но и за чужбина, непрекъснато се увеличава от година на година.“
 
В допълнение към перфектното подвързване, SzóKép Printing също придава голямо значение на теловото подшиване. Компанията разчита на Primera C110 от Müller Martini за приблизително 13 милиона продукта, които шие с тел всяка година.