Reliure Service po raz kolejny z sukcesem dostosowuje się do wymagań rynku

Z nową linią Alegro A7, która jest czwartą w 50-letniej historii firmy linią do oprawy prostej z Müller Martini, firma Reliure Service S.A. z Meyrin w szwajcarskim kantonie genewskim, sięga po nowe segmenty rynku.

Wraz z Pony, Monostar I Acoro A7, Alegro jest czwartą linią do oprawy prostej od Müller Martini w 50-letniej historii Reliure S.A.

Broszura szwajcarska, oprawa otabind, książki ze skrzydełkami, duże formaty – o te usługi  Reliure Service rozszerzy swoją ofertę produktową już od stycznia. To właśnie dlatego ta ostatnia niezależna introligatornia przemysłowa we francuskojęzycznej części Szwajcarii zastępuje 13-letnią Acoro A7 nową linią Alegro A7 z 18-stanowiskową linią zbierającą 3694.

Dzięki nowej linii do oprawy prostej Reliure Service może obsługiwać także mniejsze nakłady. Firma z siedzibą w Meyrin sporadycznie produkuje duże zlecenia w nakładach sięgających 500.000 egzemplarzy. Jednak średni nakład wynosi od 1.500 do 2.000 egz. - a indywidualne dla każdego segmentu linii serwonapędy Alegro, pozwalają na szybką integrację danych w systemie przepływu pracy i zapewniają wyjątkowo krótkie czasy przyrządu, a tym samym znacznie niższe koszty produkcji książek i broszur.