Új, Solit PRO háromkéses vágógép: 
még tökéletesebbé téve a beváltakat

Az új Solit PRO háromkéses vágógépével a Müller Martini nem csak átvette az előző modell bevált tulajdonságait, például a SmartPress technológiát, hanem számos újítással is meglepetést okozott. 


Az új Müller Martini Solit PRO háromkéses vágógép teljesen újratervezett bemenettel rendelkezik, teleszkópos szalaggal, lehúzógörgővel, felrakómagazinnal, a vágóasztalon átvezetőszárnyakkal és szervovezérlésű, leereszkedő betolóval.


Pontosan egy évtizeddel ezelőtt a Müller Martini piacra dobta a Solit-ot, a világ első, szabadalmaztatott SmartPress technológiával rendelkező háromkéses vágógépét a közepes teljesítményszegmensben. Ennek az egyedülálló, szervovezérelt technológiának köszönhetően a könyvtest levegője optimálisan távozhat. Végül a nyomóerő automatikusan megnövekszik, így tökéletes vágás jön létre. Az összes kontinensen számos nyomda és könyvkötészet értékeli a Solit kiváló vágásminőségét, amely szerszámok használata nélkül kevesebb mint három perc alatt átállítható.

A Solit PRO-val a Müller Martini a tökéletes technológiájú háromkéses vágógépet dobta piacra. Az előző modell valamennyi bevált tulajdonságait átvették – mindenekelőtt a forradalmi SmartPress technológiát. Ezenkívül az új, 3500 ütemű háromkéses vágógép – akár óránkénti 7000 ütem bemeneti sebességével és maximum 85 milliméteres kötegmagasságával – számos újítással nyűgöz le, amelyek mindenekelőtt tovább javítják a háromkéses vágógép használhatóságát.

A Solit PRO teljesen áttervezett bemenettel rendelkezik, teleszkópos szalaggal, lehúzógörgővel, felrakómagazinnal, a vágóasztalon átvezetőszárnyakkal és szervovezérlésű, leereszkedő betolóval. A pontos időzítést a kapusgörgők veszik át. A leereszkedő betoló lehetővé teszi az új termékek problémamentes bevezetését. Kifejlesztettek továbbá egy egységet, amely lenyomja a fedeleket. Így a kapusgörgő is ténylegesen a pontos vastagságon vezethető. 

A vastagságállítás gyorsabb lett, hogy a változásokra még jobban lehessen reagálni. A tervezés átdolgozásának részeként a motorok és vezérlőelemek legújabb generációit használták, és optimalizálták a teljes kenést.
 
Puhafedeles és keménytáblás gyártáshoz
Az új, ütempontos és megbízható termékadagolásnak köszönhetően a Solit PRO még folyamatbiztosabb, és ideális mind puhafedeles (pl. az Alegro ragasztókötővel soros összeköttetésben), mind keménytáblás (a Diamant MC könyvsor elé beépítve) gyártáshoz. Az új Solit PRO robusztus, egyrészes öntvény konstrukciója, amely teljesítményosztályában a legnagyobb formátumtartományt kínálja, maximális merevséget biztosít. 
 
További fontos részlet a magas fokú automatizálásnak, a szerszámmentes megrendelésváltásnak és a vágandó anyag jelölésmentes szállításának köszönhető legrövidebb átállítási idő. Az idei év elején kerültek kiszállításra a vevőkhöz az új háromkéses vágógéptípus első gépei – nagyon elégedett visszajelzésekkel.